Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mé dceři budou 3roky a už nějakou dobu si stěžuje na bolesti nožiček
a když se ji zeptám kde tak ukáže kolínka.Nejhorší je to v noci každou noc se budí a plače,že „bolí kolínka“.Na svůj věk je hodně veliká a doktorka řekla, že je to tím jak rychle roste, ale nic víc neřešila.Můžete poradit jestli existují nějaká vyšetření popřípadě řešení situace?Děkuji.
To se stavalo moji segre kdyz byla mala, vzdycky si vecer v posteli stezovala, ze ji bolej nohy a ukazovala na lytkove kosti a je fakt, ze v tu dobu rychle vyrostla…
neprihlasena Hanka1
Ahoj,
tohle byl v dětství i můj problém, dr. říkal to samé - že je to příliš rychlým růstem. Rodiče mi večer vždy namazali pod kolena francovku a mně se ulevilo… jen si teď nejsem jistá, jestli to opravdu pomáhalo, nebo jestli jen zapracovala psychika - teď mi dali lék a bolístka přestane..
Taky mylsím, že to bude růstem.
Jinak mě se to stává dodnes, bolest to je šílená a nemůžu ani chodit, byla jsem na vyšetření, jestli to není špatným prokrvováním a nakonec to vypadá, že to mam od zad. Ale myslím, že to váš případ určitě není;)
GaB
Taky to mažeme někdy alpou, někdy šidíme a dáme jen indulónu a v 99% pomáha jen mám strach aby jsme něco nezanedbali ![]()
Ahoj Kubrt, já to měla taky, nebylo to sice každou noc,ale velmi často až snad do 15-16 let? Jsem taky dost vysoká a vím, že to bylo tím. Bolívalo mě to taky tak, že jsem se v noci budila a brečela a běhala za rodiči.
Nevím, jestli na to něco existuje, nikdy mi naši nic nedali, ale asi bych se zeptala dr.Přeju, ať to netrvá dlouho.
Ahoj Anajka
Ahoj a díky všem za uklidňující odpovědi.
Anajka mi poradila ať se zeptám dr.Přeju kde to je?Jsem tady nový a zatím jsem to neprolezl. ![]()
jestli mas strach, abys neco nezanedbala, tak at te detsky lekar posle k ortopedovi, ty se na to specializujou…
Teď nevím Kubrt1 jestli jsem dobře pochopila, ale dr a Přeju nepatří k sobě.Měla jsem tam dát dvě tečky.Omlouvám se ![]()
Pro anajka.To jsem se pobavil ja sem to pochpil, že tady máte nějakého „doktora Přeju“ dokonce jsem to i hledal.Teď už se mi rozsvítilo ![]()
Díky a ahoj
Jo a pro ostatní jsem chlap jak hora tak si nechte to ženské oslovování ![]()
Tady asi moc chlapů nepíše co?
Ahoj, také jsme si to prožili, nic příjemnýho to nebylo.
Malýmu bylo 5 let a bolely ho kyčle i kolena, někdy střídavě. Ze začátku jsme mysleli, že si vymýšlí, ale pak mi to začaly říkat i učitelky ze školky, že nemohl ani dojít z procházky.
Dětská doktorka nás pěkně vyděsila, prý se v tomto věku rozvíjí nějaké onemocnění kostí, musel by na operaci, pak by byl zasádrovaný a dlouhé měsíce bez pohybu. Bohužel (nebo bohudík) si víc nepamatuji. Jeli jsme hned na ortopedii a na rentgeny. Naštěstí se nic nepotvrdilo, ale trvalo to pár měsíců, někdy byl úplně v pohodě a někdy jsme ho nosili i na záchod. Bylo to růstem, mazali jsme mastí a bral i léky proti bolesti.
Ale z ortopedie nás zvali na pravidelné kontroly.
Doufám, že se to nebude u malýho opakovat, ještě teď mám husí kůži, když si na to vzpomenu. ![]()
Ája
Pevně doufám, že je to jen tím růstem zatím děkuji za příspěvky bohužel musím končit tak naschle zítra. ![]()
Nazdárek Kubrte!
Moje mladší sestra tím taky trpěla a moji rodiče s ní. V noci jim běhala do ložnice, že ji bolí nožičky, doktoři nic nenašli a tak všichni usoudili, že si vymýšlí. jedině já jsem věděla jak na tom je, protože kolikrát v noci brečela když jí naši odmítali pohladit a brali to jako její rozmar. Dodnes na to nerada vzpomíná. A co je horší, nepřešlo ji to. Hledala si kolem toho indormace a jak jsem se jí dneska ptala, dala mi tyhle informace: http://www.avicena.cz/…oc_tisk.php3?… .
Já vím, že to nemusí být případ tvojí dcerky, ale hlavně to neberte jako že si vymýšlí, i když to nejen vám tak určitě občas přijde.
Ahoj chlape jako horo ![]()
Nevím, jestli poradím, ale za konzultaci s doktorem by tohle možná stálo.
Jedno období, kdy jsem kolena nepřiměřeně zatěžovala,mne začaly šílené bolesti, které přesně hlavně v noci budily pokojného spícího majitele.. V nemocnici mi chtěli kolena otvírat, protože se už snižovala i jejich hybnost - díky bolesti člověk nedonatahoval nohy zcela, umíte si představit, jak takto chodící člověk směšně vypadal..
Nicméně ten doktor mi řekl, že v nemocnici ortopedi prostě musí řešit problémy radikálně, ale že má soukromou praxi, že tam by mi - samozřejmě za peníze - zkusil nají alternativní řešení.
To řešení se našlo - obyčejný slabounký laser - určený vlastně na transport energie do postižených tkání.. Napíšu to blbě, tak jak mi to jak pro blbce vysvětloval - tam prý ta energie pomůže zravé tkání zvládnout tu špatnou - v mém případě usuzoval na měknoucí chrupavku.
Tak jsme zkusili sérii velmi levného laseru - asi 20,– jedno osvěcování. Po cca 10 sezeních se bolesti prudce zhoršily - což se očekávalo a v tomto bodě se přestalo. Do 14 dní si to sedlo a poté 2 roky jsem o kolenou nevěděla. Po dvou letech se to vrátilo, tak se kůra s laserem opakovala a od té doby mám už pár let pokoj.
Když jsem po porodu měla hotové jedno zápěstí z denního 5hodinového odstřikávání mlíčka, aby se zachránilo, co se dá, tak mi nezabraly na již opět zchromlé zápěstí ani gely, ani ultrazvuk či čím mě na rehabilitaci svítili, ale opět až laser, o který jsem si řekla doktorce, ta že prý jo, v pohodě, já ho nenabízela, když se musí hradit.. Hm… takže jsem si ho naordinovala sama a zase OK… Před pár lety jsem ten slabý laser použila i na vykloubený prst, který neměl pár měsíců dobrou hybnost - resp. jsem nemohla dobře používat ruku při tréninku při bušení do pytle = opět laser a opět v pohodě… Jednoznačně na mne funguje a placebo efektu nevěřím. Je možné, že by problémy ustoupily později ji jinou formou léčby či samy, ale díky tomu teplu a energii dodanou laserem se kloubní pouzdra uzdravila fakt rychle a hlavně dosud trvale..
Laseru zdar… a za zkušení nic nedáte… stojí to pár korun a je to jen energie.. nic jiného… taková tužka.. dokonce jsem si to laserovala s brýlemi na rehabce sama, protože paní nestíhala ![]()
E.