Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, v prosinci čekám miminko. Moc se mi líbí kočárek Jane Slalom , ale pořád se nemůžu vyrovnat s velikostí lůžka, kterou jsem někde vyčetla 73×30 cm. Chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti. Nedovedu si představit, jak se miminko na takové ploše mačká ve fusáčku až do jara. Za vaše připomínky budu vděčná, už jsem z tématu kočárek poměrně vyřízená! Děkuji, věra.
Ahoj Věrko,
my máme kočárek Jané s lůžkem Slalom. Bohužel mám ale dubnové miminko, takže s fusakem v lůžku zkušenosti nemám a asi ani mít nebudu, protože počítám, že tak v říjnu/listopadu půjde Aleš už do sporťáku. Je fakt, že korbička je celkem úzká, ale Aldovi to nějak výrazně nevadí. Stejně má ruce většinou kolem hlavy :-/. Já myslím, že min 4m by se tam mimčo i s fusakem vejít mohlo. Aleš měl v 5m asi 65cm a na délku má ještě tak 10cm, na šířku je to už horší (7,3kg). S fusakem bych to už moc neviděla. Ale myslím, že pokud nebude opravdu tuhá zima, tak v březnu už by mimčo mohlo být třeba jen zabalený v teplé dece (např. španělské) a to se vejde min do těch 5-6m (pokud nebudeš mít mohutné miminko
).
Hodně štěstí s výběrem kočárku - je to opruz, ale s Jané jsem spokojená..
Ahoj Věro,
náš Davídek se narodil v červenci a doufám, že začátek zimy v korbičce Jané a ve fusaku zvládneme. Jenže náš malý je dlouhán (ve 3 měsících má 65 cm), takže my z kočáru vyrosteme spíš na délku ![]()
Pokud čekáš miminko v prosinci, tak neměj strach, do korbičky se určitě vleze
Počítej, že Ti miminko v kočárku a fusaku vydrží nejmíň do března či dubna. Pak bude stačit už jen deka.
Tento kočárek má totiž tu výhodu, že má plastovou vanu a v kombinaci se slídou určitě neprofoukne. A korbička se stříškou je pěkně uzavřená (na rozdíl třeba od Quinny), takže tam opravdu nefouká. ![]()
Takže Jané Slalom můžu jen doporučit.
Petta
Ahojky,
taky máme slaloma, ale loni jezdila malá ještě v X-landru.
Narodila se v prosinci a X-Lander má myslím ještě menší korbičku než Jane. Vešla se tam perfektně. Kolikrát jsem v těch zimách dala i dva fusaky. Bylo jí tam moc prima a prospala v kočáru i víc jak 4 hodiny:-) (kde jsou ty časy).
Postupně s teplem vrstvy mizí a mimčo může růst:-)))
Albi + Anika
Irucho, jednak jsem chtěla lehčí kočár, ale ne golfky, nějak jsem ulítlá na velký nafukovací kola:-) A taky jsem zjistila, že ruční brzda je ruční brzda. Měla jsem X3 čtyřkolku a t jí nemá. No a nakonec musím říct, že trojkolka je fakt trojkolka. Když se člověk naučí jezdit na eskalátorech, je to fakt pohoda. Úžasná manipulce. I v terénu. Takže jestli jdete do tříkolky, nevidím v tom problém:-)
A čtyřkolka taky není špatná, to ani náhodou, jen mně prostě sedí trojkolka.
Pokud bys chtěla vedět víc o té 4kolce, pošlu SZ.
Albi+Anika
Takže myslíš, že mám jít radši rovnou do Jané
? Rozhoduju se mezi těma dvouma, x-lander je zkrátka levnější. Mám vybranej ten XA - sice 4kolka, ale s natáčečíma předníma kolečkama.
Ale Jané je Jané, viď? Navíc teď ho mají v akci na www.kocarky.com za 19 000 sakumprásk s korbičkou i autosedačkou.
Jenže na nás je jaksi ještě brzo - jsem v 10tt
.
Tak na to napíšu jedno: nešetřit! Zvlášť, jestli bude brzo druhý:-)))
Nám se to nevyplatilo, Anice je 10m a má druhej kočár:-)
Jo a ty zatáčecí přední kola jsou docela dobrý, ale jen docela:-( Dost se sjíždí protože zatáčí velmi ztuha. Fakt musíš zabrat! Neni to jako u ICoo třeba nebo Maxi Taxi.
Toť můj názor. Pokud jen trochu uvažuješ o Jane, tak do něj. Já jsem strašně spokojená. Jo, pár nevýhod to má, třeba koš a kratší rukojeť, ale jinak je to bomba. Jde o to, co oželíš a co prostě ne:-)
Dobrou volbu přeje Albi:-)
Díky Albi za rady, mně se ten Jané stejně líbí víc. A takhle si to aspoň odůvodnim
. Akorát se mi víc líbí ty barvy loňských modelů, tak snad mi je do Vánoc nevyprodají.
Hihi, taky se mi víc líbily ty barvy z loňska:-) Ale nakonec máme ten novej červenej. Nechtěla jsem kupovat rovnou korbu, to až budem čekat druháčka a to bude tak za půl roku:-)
No, něco mají ty nové lepší, něco horší:-) Tak jestli budete kupovat celý set, můžete si vybrat kterou kolekci i barvičku:-)
No a jasně že do něj jděte!:-)
A
Asi že jo, ještě jednou díky! Manžel bude mít radost, 20 litříků bude pryč ani se nestihne rozkoukat
.
Ahojky,
jezdim s Jane a nemuzu si ho vynachvalit. Nemam sice Slalom, ale sourozenecky kocarek Powertwin, ale je to taky trikolka. I kdyz mi srdce krvacelo, kdyz jsem ho platila, nemenila bych. Jezdi vazne skvele i kdyz s obema detma vazi skoro pul metraku. Diky nemu jsem naprosto sobestacna a neni pro me se dvema detma a se psem problem ani MHD - takze naprosta spokojnost.
Pokud pro tebe neni cena nejvetsi prekazkou, nevahej.
Lesina
Ahojky,
my sice nemame Jane, ale Quinny Speedy SX no urcite by som isla do kocarky ktory ma predne kolo otocne o 360'. Mozem to porovnat. Kamoska ma X-Lander s tym natacavym koleckom a s nasim sa jazdi omnoho lepsie ![]()
Ahoj,
taky máme Jané (Powertrack) a jsme s ním nadmíru spokojeni. Vojtíšek má 4m (je dlouhán 70cm a přes 7kg), ale myslím si, že se tam vleze i s fusakem. Stále má nějakou rezervu, no i když není nijak velká. Pokud by se měl mačkat, tak asi přesedláme do sporťáku, tam by už mohl jezdit od 1/2 roku (listopad). Jané jsme si pořídili i s autosedačkou a sporťákem a musím říct, že jsme v létě tu autosedačku pořádně vyvětrali. A to otočné kolo o 360 st. je prostě k nezaplacení, teď v tom deštivém počasí mi nedělá problém ukočírovat jej jednou rukou (vůbec nelituji těch peněz co jsme za něj dali). Souhlasím s Pettou, plastová korbička je na zimu ideální.
Pa Lois a Vojtíšek