Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, vím, že už tady proběhlo několik diskusí ohledně kočárku Implast Volant , přesto prosím o rady mamky, které s ním mají zkušenost. Snažím se pomoci kamárdce s koupí toho nejvhodnějšího kočíku, tak mám pár dotazů:
1. jak velká je ložná plocha?
2.Je kočárek houpací?
3.Dá se koupit někde v Ostravě a okolí?
4.Jaké jsou brzdy?
5.Dá se přední kolečko zaaretovat? a jak je to s jízdou ve složitějším terénu…příroda, sníh…?
6.Jaká je manipulace? (skládání, výměna hluboké korby za sportovní nástavbu) potažmo jak se vejde do auta?
7. Jde použít i jiné autosedačky než přím originál?
8.Jsou alespon zadní kolečka nafukovací?
9. Jaké jsou bezpečností pásy, jsou dostatečně nastavitelné?Ptam se proto,že sama mám kočárek Roan Hugo a ten bych nikomu nedoporučila, mimo jiné proto,že právě bezp.kšíry, jsou takřka nepoužitelné…
No určo jsem na něco zabudla… ale i tak je otázek myslím moooho. ..snad mi některá pomůžete a poradíte, jestli to je správná volba
Kamarádka bydlí ve 4.patře bez výtahu, tak potřebuje sundavací korbu, at nemusí táhnout celý kočár do schodů a cenový limit je 10tis.
Díky moc všem
Ahoj, ja uz toho tady napsala o Volantu spoustu, tak si to procti.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Myslim, ze tam najdes vsechno. Jsem s nim moc spokojena, ale ohledne tech upinacich pasu ti jeste nemuzu rict, protoze zatim jezdim s hlubokou korbou. At si kamaradka ale zajde vyzkouset do obchodu, jak se ji ta korba nosi, nema zadne popruhy. To musi byt sila nosit mimi do 4 patra bez vytahu. Jestli by spis nemela hledat kocar s vlozenou taskou -nerada to pisu, protze Volant tasku nema a ja jsem jeho fanousek
Nikde se mi nepodařilo najít rozměr složeného podvozku (Volant trojkolka). Můžete mi prosím poradit? V Brně na Štefánikové v Chicco mají tyto kočárky vystavené, ale je tam neochotná prodavačka… díky moc.
já ti ho klidně zmerim. Ale chces tak, jak se slozi nejjednodusseji, nebo na co nejmensi… Ja treba kdyz davam podvozek do suta tak odcvaknu jedno predni kolecko a kocar se vic splaskne ![]()
ahoj holky,
Kamko myslím že jsme se už spolu taky o volantu bavily. Já jsem s ním fakt moooc spokojená, jen jak jsi myslela že odcvakneš jedno přední kolo? Ono vepředu je přece jen jedno, do auto ho dám bleskově, ale je fakt že zabere celkem místa , ale na to jsme si koupili velké auto ![]()
Cau Micho, tak uz jsi konecne vyjela? No ve predu jsou preci 2 mala kola, aspon ja je mam
Tak jedno odcvaknu a ono se to vice splaskne. Ale vejde se do kufru i bez toho odcvaknuti, jen bych ho musela strcit opacne a u toho se vic zaspinim. Mam to vymakane, celkem hodne jezdim a uz si troufnu si vzit i bile obleceni.
Jsem rada, ze jsi spokojena, ja jsem taky a naprosto. ted jeste cekam az presedneme do sportaku, ale myslim, ze me nic neprijemne neprekvapi.
Aho kamko,
a máš tříkolku? tak to musím vyzkoušet do našeho auto to doslova mrsknu v pohodě ale včera jsem měla od mamky a to jsme se unervovali, do kufru jsme to nedali vůbec nakonec musel podvozek na zadní sedadlo, ale už 6 týdnu jezdíme a i ti co s ním měli tu čest říkají že to je pecka.
Micho, jasne, trikolku a proste ro jedno kolesko odcvaknu. nevim, jestli by me to samotnou napadlo, ale ukazal mi to muj tatinek. Do kufru bych to narvala i s koleckama, ale takhle je to pohodlnějsi. To je prima ze se ti jezdi dobre. Ja jezdim uz pul roku denne a temer denne skladam do auta a vsechno v pohode. A spousta lidi mi uz reklo, ze mam krasny kocar ![]()
ahoj kamko
tak to hned zítra zkusím, taky mi chválí kočátek a navíc jsem ještě stejný nepotkala ![]()
Holky, můžu se zeptat, do jakého auta kočárek skládáte? Mám fakt obavu z toho, že ho do svého kufru (i když slopím dělenou zadní sedačku) nanarvu… mám Renault Clio. Manžel má sice Octávku, tam nebude problém, ale ráda bych fungovala i s mým autem…
Poraďte prosím, jak ho složit na nejmenší rozměr a pokud by to šlo, tak mi to prosím i přeměřte. Díky moc. Katka
Mám ještě jeden dotaz. Na netu jsem tento kočárek našla pod dvojím označením VOLANT a VOLTER. Jde pořád o to samé? Proč ten rozdíl? Můžu se holky zeptat, za kolik jste ho koupili? V Brně jsem ho viděla (hluboká korba + sportovní) 11.900,– Kč + autosedačka 3500,– Kč.
Dneska jsem byla zase okukovat kočáry a volter tam byl. Byl uvnitř z takového plyše-flíz-nebo jak se to jmenuje. A nánožník na boudu byl o něco menší než u Volantu. Jinak mi připadal celkem stejný, jen nevím jestli to není jen hluboká korba, protože sedačku jsem tam nikde neviděla.
kacko,kdes byla ten kočárek okouknout?přijde mi,že ho nikde lmoc nemívají......
Je v hluboké korbičce polohování zádíček?A jak je velká?A co ten matroš,je dobrej?......
díky