Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky,chtěla jsem se zeptat co vše musím mít nachystáno před odchodem do porodnice a co stačí koupit třeba až se mimčo narodí.(spinkání pro mimčo,vanička atd.)
Hezký den a děkuji. ![]()
Evsonku, no asi je lepsi mit nachystano vse, pochybuji, ze par dnu po porodu budes mit naladu obchazet kramy a nakupovat......
JAko nepotrebne povazuji, flasticky s dudlikama.......to se dokoupi podla aktualni situace, jina by bylo kdybys nekojila......
NEkupovala bych ja osobne dopredu monitor dechu.......ale kdyby miminko melo u porodu problemy, tak asi ano
taky odsavacka na mlicko........tu by v pripade nouze koupil manzel, jen mu reknes jakou
kocarek......nekdo nechodi hned s mimcem venku i kdyz v tomhle pocaasi je to snad i hrich...........autosedacku mej urcite uz predem, povezes si miminko
vanicka je lepsi mit doma........ale da se to zvladnout i bez ni.....
postylka, urcite priprav pred odjezdem do porodnice, budes rada az prijedete, ze miminko mas kam dat spinkat
a tak dale......
ahoj, jen pisu, ze dle meho rozhodne nepotrebujes milion nutnych kosmetickych pripravku pro miminko. Me zezacatkus tacilo snad jen mydlo. A v porodnici dostanes tucet vzorku. V porodnici mi rekli i zadny olejicky a tak, dokud nema miminko problemy, tak nicim nemazat. Na opruzeniny mozna casem neco, kdyz miminku zcervena kadak, me se osvedcila nejlip rybi masticka (i na ten smrad jsem si zvykla) a olejicek pouzivam az od cca 2 mesicu (?) - ma suchou hlavicku, jinak fakt nic. Možná pro sebe něco na bradavky, pokud nedostaneš v porodnici třeba vzorek bepanthenu - ale to si vem už do porodnice, zezačátku je to potřeba nejvíc, než si prsna zvyknou.
A nezapomen si prichystat rucniky pro miminko. Já nevyužila ani žínku, nejlíp se mi myje rukou.
Jinak já jsem zezačáku spotřebovala strašně moc plen (furt jsem přebalovala, aby se neoprudil), ale ty kupoval manžel, narodil se obřík, takže to, co jsme měli koupenmý rozhodně nebyla jeho velikost. Toť asi vše)))
Jo, a postýlku u nás chystal manžel když jsem byla v porodnici, přeci se na ní nebud prášit ![]()
na vzorky z porodnice bych nespolehala-u nas jsme nedostali nic…jen Johnona naky krem ale na to je vetsina deti alergicka takze jsem to nepouzivala-a mazala jsem olejickem uz v porodnici…nemyslim si ze by bylo potreba mit doma milion veci ale zaklad urcite ano at mas potom klid apohodicku a muzes se starat o prcka a ne shanet to co Ti chybi…nebo mozna jen ja jsem ten typ co radsi koupi vsechno potrebne-rozmnej POTREBNE ne vsechny kravinky co jich kde je-a mam klid-neco mozna vyuzijes az pozdeji ale nevidim problem to koupit driv-stejne litas po obchodech a nakupujes tak uz je jedno jestli to koupis ted nebo potom-a pak to bude s prckem slozitejsi
http://emimino.cz/…s/story/5325
Projdi si to a vyber, co se Vám bude hodit. A přesunuji do výbavičky, ano?
Lesina
**Hodně záleží na tom, kde rodina bydlí.
Pokud v Praze, tak není potřeba dělat zásoby ničeho - tatínek může klidně i v sobotu o půlnoci zajet do Nonstop Tesca a pořídit chybějící věc.
Pokud ovšem rodina bydlí uprostřed lesa, tak tam asi nesežene nic ani ve všední den odpoledne (po 17hod).
Miminko se rozhodně obejde bez hřebínku na vlásky, pěny do koupele, podložky do vaničky, apod.
Ale rozhodně doporučuji mít nachystané věci týkající se zdraví nebo úlevy od bolesti … takže teploměr, odsávačku hlenů, krém na opruzeniny (člověk nikdy neví, kdy sundá plenku a ejhle-opruzenina jak Brno), injekční stříkačku 5ml (když bude potřeba náhle podat mléko jinak než z prsu), buničitou vatu, …**