Jak ochránit byt před prachem při výměně oken

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
319
25.5.07 11:11

Jak ochránit byt před prachem při výměně oken

Ahoj, čeká nás za pár týdnů výměna oken za plastové a tak přemýšlím, jak to udělat, aby se mi dostalo do věcí co nejmíň prachu :( a už teď se děsím toho úklidu :x :! Zatím jsem dostala tip na nákup malířských fólií, abych s nimi přikryla nábytek. Spousta z vás to má už za sebou a určitě by mohla přidat nějakou tu vychytávku. Jak třeba ochránit plovoucí podlahu krom toho, že v místě pod oknem na ni položím papírové kartony z kabic???
A koberec - nechávali jste ho na zemi nebo srolovali? Všem budu moc vděčná za jakýkoli nápad, který mi alespoň trošku ulehčí ten příšerný úklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
826
25.5.07 11:16

hoj!
koberce urcite srolovat!
a krome toho papiru pod oknem bych vsechno prekryla temi foliemi a z papiru (ideal lepenkove krabice) bych udelala jeste „cesticku“ od dveri k oknum ..
jinak me zatim nic nenapada…
jo jinak zalezi i na tom jake mate ted okna - pokud ty dvojite sroubovaci tak toho prachu az tak silene moc nebude, ale jestli mate kaslikove (dve okna za sebou ktera se oteviraji samostatne) tak to se priprav na boj.. my mame jejich vymenu za sebou.. u nich se musi sekat zdi a to je potom binec..
klidne se ptej pokud te neco napadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
25.5.07 11:19

Ahojky, moje sestra tím teď aktuálně prochází tak vím jaká to je dřina všechno zakrýt. Hodně jsme to zadělávali tou folií, je levná a je jí dost. Je ale jemná tak se na zem dát nedá. Naházeli jsme tam buď ty kartony, ale jezdilo to sem a tam a řemeslníkům to vadí a nebo nařezali staré lino co jsme chtěli vyhodit. Je fakt, že byli týden vystěhovaný, ale bylo to i s výměnou, štukováním a i s malováním. Vypadalo to jak brnkačka a zatím to byl humus. Tak se drž. Majka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.5.07 11:51

Okna máme naštěstí ty dvojitá šroubovací :) , ale i tak si asi užijem, už aby to bylo za náma!!! Ta cestička k oknu mě napadla taky, ale pak sem si říkala (přesně jak píše majka :wink: ), že to bude po té podlaze lítat sem a tam a řemeslníci budou akorát nadávat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
25.5.07 12:40

Ahoj, my jsme procházeli výměnou oken před třemi lety (přestěhovali jsme se, tak nás to bude čekat časem znova). Tak fólie jsou super, kilometry lepících pásek a osvědčily se nám kartóny, kterýma se prokládají na paletách nápoje. Domluvili jsme se v kauflandu (možná ti vyjdou vstříc i jinde) a asi tak 14 dní předem je tahali domů, koberec jsme přikryli fólií a tu překryli kartóny a přelepili ať nekloužou. No i když skříně obalíš, tak prach tam bude stejně. Tak zdar a sílu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
25.5.07 12:44

asi ťa nepoteší, ale ja som všetko zakryla maliarskou fóliou (nábytok, sedačku), koberce sme zrolovali, všetko sme ešte prilepili páskou a aj tak sa tam dostal ten jemný cementový prach

oni totiž pri vnútorných vysprávkach rozrábajú :,-(rovú štuku a robia to priamo na dlážke pri každom okne, takže ja som mala po celom byte ako chodili pre vodu do kúpeľne :,-(rové cestičky :-) a ten humus čo zostal po demontovaní starých okien tiež nic moc… všetko zakryť, vysťahovať, schovať a aj tak budeš ešte dva týždne umývať

držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
25.5.07 15:07

Ahoj, zkus ještě třeba přehodit přes dveře stará namočený hadr, ten bude chytat prach, tak ho nebude tolik lítat. Napadlo mě to i přes tu sedačku třeba, ale těžko říct, jestli by to nějakou dirkou neprosáklo do ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
27.5.07 21:55

To jste mě holky opravdu nepotěšily :( I když budou skříně pod fólií, prach se dostane i dovnitř :?: :! To jsem nečekala… :o A co jste teda udělaly s oblečením uvnitř??? Každou hromádku prádla na poličce ještě zabalit do igeliťáků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný