Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Začínám si dávat dohromady co asi potřebuje dítě do školky a vzpomněla jsem si, že mi učitelky říkaly, že oblečení mají děti mít podepsané. Napadá mě něco tam vyšít, ale do toho nejdu-moc pracné. Pak nevypratelná fixa. Poradíte kde ji koupím? Nejlépe i konkrétní značku, se kt. máte dobrou zkušenost. Popř. jak označujete dětem věci do školky vy?
Napadá vás nějaká vychytávka, rada pro školkou nedotčenou matku-co by dítě určitě mělo mít?
Tepláky, bačkůrky, pyžamko..
Ahojky, nám už zlaté školkové časy zkončily, fixu koupíš v papírnictví, nic nevyšívej, to by sis dala. Dobré jsou kapsičky, na tepláčkách, nebo kalhotkách. Do toho se toho vešlo…Majka.
Ahoj,
do školky Míša nemusela mít oblečení označené, docela si ho i poznala, u kluka jsem zvědavá, ale je vybíravý co se oblečení týče takže by si cizí na sebe asi nevzal. Ale do školky v přírodě jsem přece jen podepisovala - obyčejným lihovým fixem jako nadepisuju CDéčka. Máma nám kdysi vyšívala monogramy, sice bych i to zvládla, ale to množství - ani omylem!
Katka
Já koupila zažehlovací textilní záplatu, fix na textil a nastříhala cedulky, popsala a zrubu nažehlila - rychlé, levné, skoro bezpracné - a dá se to použít i na půjčené věci…
Mám vyzkoušeno, že půlrok to přežije a není problém při běžném žehlení obnovovat…
L.
Ahoj Emitom,
tady máš seznam věcí do školky:
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
Taky to letos řešíme. ![]()
Ty textilní záplaty jsou fajn. Kamarádka mi je taky poradila, takže je použijeme. ![]()
Z vyšívání všeho oblečení bych zešílela. ![]()
souhlas, jen…ještě počkám, až dostane malý svojí značku obrázek…
moc díky za ten odkaz.. a i za tip nepopisovat všechno hned jménem, taky vyčkáme na obrázek.
Přeji všem dětičkám ať se jim ve školce líbí a maminkám, aby to taky v klídku zvládly.
Samozřejmě budu ráda za další tipy
Ahoj,
já se momentálně pídím po něčem, co se jmenuje myslím štítkovač…nemáte s tím někdo zkušenost??? Skoro na všech dětských věcech, co kupuju v norském sekáči, jsou nalepené takové štítky se jménem, popř. telefonním číslech nebo adresou, je to malé, pěkné a hlavně nezničitelné, nejdou sundat dolů
Dívala jsem se na netu, ale našla samé profi, ty jsou strašně drahé..ale jednou jsem viděla v létáku z makra jeden, co stál myslím kolem 500Kč. Je to dost, ale myslím, že bych to na dva kluky využila a pak třeba předala někomu dál… Já chci naopak popsat skoro všechno, už vidím Toma, jak tvrdí, že tyhle tepláčky jeho rozhodně nejsou
Pamatuju si z dětských táborů, že zvlášť kluci takové malichernosti vůbec neřeší
Ale když tak to budu taky řešit nažehlovacími záplatami, to je taky dobrý tip.
Jéje, Fifik, chodíme do stejného sekáče ![]()
![]()
Taky se mi ty norské štítky moc líbí.
L.
No a nevíš teda, kde k tomu vynálezu přijít????? Ještě budu pátrat, ale čas se nám krátí…
Holky a CO všechno podepisujete. Otázku JAK už jsem snad úspěšně vyřešila, momentálně nažehluji ty zažehlovací štítky na tepláčky, mikyny, sukýnky. Ve školce nám bylo řečeno, že musí být VŠE podepsané, ale přece to nebudu nažehlovat i na ponožky nebo na spodní prádlo. Na ponožky by to stejně ani nešlo. Jak to máte vy, co vše podepisujete?
Ahoj
Já třeba popisuju-boty,bačkory,náhradní oblečení co je ve skřínce a pak když má něco lepšího značkového,prostě to co by mě mrzelo kdyby se to ztratilo ![]()
Spodní prádlo popsané nemá a ani v tom co chodí do školky popisky nemá.Nebudeme mít všechno oblečení popsaný ![]()
Princess píše:
Holky a CO všechno podepisujete. Otázku JAK už jsem snad úspěšně vyřešila, momentálně nažehluji ty zažehlovací štítky na tepláčky, mikyny, sukýnky. Ve školce nám bylo řečeno, že musí být VŠE podepsané, ale přece to nebudu nažehlovat i na ponožky nebo na spodní prádlo. Na ponožky by to stejně ani nešlo. Jak to máte vy, co vše podepisujete?
Muzu se zeptat kde jsi koupila ty nazehlovaci stitky?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.