Manželka se po porodu neuvěřitelně změnila a utekla i se syn
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Manželka se po porodu neuvěřitelně změnila a utekla i se syn
- Citovat
- Upravit
Reakce:
Skutečně nikdo nemá žádnou radu co s poporodním stresem. Nenašel by se nějaký kontakt na help linku ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu to vypadá jako poporodní deprese, možná by to chtělo zajít na sociálku a se zmiňovanou paní o tom promluvit, dobře by ti mohli poradit i na péči o matku a dítě, zřejmě Ti pro jistotu neřeknou kde manželka se synem je, protože nemohou vědět jak je to doopravdy, ale asi by bylo moudré je na tu tuto situaci upuzornit. Drž se, někdo ve Vaší rodině musí být ten silný, neskládej se a bojuj jsi přece chlap. Budu na tebe myslet. Opatruj se a nezoufej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ale na tý sociálce jí ten azyl zařídili právě ony. Jak je možné, že ženská po porodu takhle zblbne ?!? Je úplně jak vyměněná. Měl jsem to řešit už při prvním jejím „útěku“. Ale to jsem si poporodní depresi nějak ani nepřipustil. Teď se mi to zdá ale jasné. Zničeho nic se rozbrečí, je pořád unavená a vyčerpaná, mívá „běhavku“, je úzkostlivá a lítostivá, říkala že se často budí, je upnutá jen k dítěti, no a měla dost komplikovaný porod. Málem vykrvácela - museli jí uspat a doslov z ní vyrvat lůžko. Samozřejmě nastříhnutá hráz při vědomí (to teda taky pěkně zařvala). No a v příčinách se taky uvádí : špatný vztah k rodičům v dětství a emoční problémy. Tohle všechno sedí na ní. Škoda, že mě to netrklo už před 2 měsíci. Ale obávám se, že i když jí najdu, tak stejně k psychologovi nebude chtít. Tak co s tím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím nemám osobní zkušenost, ale tohle je případ pro doktora (ať už jde o popor.depresi, či cokoliv jiného).Zkusila bych zavolat na pražskou linku psychopomoci - 224214214, nebo k nějakému psychologovi s prosbou o radu.Držím palce,ať vše dobře dopadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
řekla bych, že tohle už poporodní deprese nebude, spíš přešla v něco závažnějšího. určitě tedy bude nutná návštěva odborného lékaře. celkem bych na to spěchala, protože předpokládám,že manželka má u sebe stále vaše malé dítě !!!!!
a z tohoto důvodu bych určitě zašla za „sociálkou“, at ti určitě řeknou DŮVOD,proč poskytli manželce azyl. máš totiž NÁROK STÝKAT SE SYNEM ( a příp. platit na výživu )!!! pokud má rozumné rodiče, určitě bych šla i touto cestou.
přeji hodně sil !
Irias
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tyjo, docela mě to dostalo…
Hlavně se nedej, na sociálce i kdekoli jinde. Přinejhorším, tolik azyláků v okolí nemáte, ne? (ikdyž to by asi nebyl dobrý nápad) Možná by se hodil i někdo, kdoti dosvědčí, že své ženě neděláš nic špatného. Vůbec nechápu, co jim řekla, že se takhle zachovali…
přeji hodně sil, a ť jste zase všichni doma spolu šťastí co nejdřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
je mi líto, v jaké jsi situaci.
No, vzhledem k tomu, že přišla policie a paní ze sociálky, tak to může taky vypadat, že řekla, že jim ubližuješ. To může značit, že má blud a může to být i schizofrenie.
Zavolej na tu linku. Určitě se dojdi zeptat na sociálku, proč tam byli. Přinejhoším se s tebou nebudou bavit, ale zkusit to musíš. Taky bych zkusila zajít za nějakým psychiatrem, snad by ti poradil, co si myslí o manželčině chování. Nebo manželskou poradnu, tam jsou psychologové, taky se v tom vyznají.
No a pokud podá trestní oznámení, tak si určitě vem právníka.
Podívej se na to ze strany té sociálky, oni jí musí věřit, případů, kdy chlap ubližuje rodině je dost. Oni jí raději věří, než aby něco prošvihli. Bohužel na tobě asi bude, abys dokázal, že to tak není a aby se tvoje paní začala léčit.
Držím moc palce!
Nepřihlášená Zorka
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
a co si zkusit promluvit s její mamkou,když k ní poprvé utekla tak se jí asi svěřila jaké má pocity a proč se tak změnila. Jen aby s tebou ale její máma chtěla mluvit,nikdo neví co komu tvá manželka řekla takže asi budeš všude ty ten nejhorší.No a na sociálku bych určitě zašla,měly by ti říct co se děje. Hlavně se nevzdávej a bojuj.Přeji ti hodně moc síly a aby to všechno dobře dopadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na sociálku jdu zítra, dnes nemají návštěvní den. Stejně tam budou proti mě. Ona se tam hned rozbrečela. Vždycky jsou s ženskýma proti chlapům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě, když uvidí na socce tvojí snahu a velký zájem tu situaci řešit i ve spolupráci s nimi, tak se na tebe jako na toho zlého dívat nemohou. Navíc nemají žádné rozhodnutí soudu a ani snad žádné předběžné opatření, tak ti snad nemohou bránit, abys věděl, kde máš dítě, ne? Držím palce, asi to bude chtět opravdu odbornou pomoc pro manželku - jestli si vymyslela,že jim ubližuješ (míním podle té asistence policie) tak to není normální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martine neblbni, klííííd!
Proč by měli být na sociálce vždy zaujaté proti chlapum? Tebe v životě neviděli, tvá žena jim zřejmě pod vlivem rozjíždějící nemoci, dala nějaké informace - a obvykle když se žena dokope jít na sociálku už jde dost do tuhého. Tak je jedině dobře, když jí první informaci věří!
prosím,
nejdi tam vytočený. Zkus té paní která s tebou bude mluvit důvěřovat. Změnit názor můžeš vždycky, ale myslím že to nebude potřeba. Ona tě vyslechne. Vysvětli jí, že se bojíš že ti nebude věřit. Ale také jak moc se bojíš o svou ženu. řekni jí to co nám: že ti vlastně přišla změněná už delší dobu, ale docvaklo ti to až teď když jsi hledal na internetu celou noc - a že ji moc prosíš, zda by tvojí ženě mohla zajistit odbornou pomoc.
Pokud ti během hovoru budou haprovat nervy, zkus se stále uklidňovat, dýchej! když to přeženeš, omluv se, vysvětli, že poslední dvě noci špatně spíš a jsi vyčerpaný. zá:,–(ně nekřič. řekni jí, že netušíš co jim tvoje žena řekla, a že s nimi budeš spolupracovat, ale nevíš na čem. Zeptej se jí na vaše dítě a na ženu, jak se jim daří. A jestli nepotřebují třeba něco donést z domu. řekni jak rád bys je viděl, ale že chápeš že to nejde, dokud i ostatní nezjistí, že je tvoje žena nemocná.
je to pro vás oba těžké a asi ještě chvíli bude a neztrácet nervy je důležité. Dej vedet jak je s vami.
…a jestli je to pro tebe spoustu nevyžádaných rad, tak se omlouvám ![]()
h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem tu jediná, kdo ti nevěří??? Ty jseš svatej a ona se zbláznila a z ničeho nic bez důvodu utekla??? Nenapsal jsi tu náhodou jen půl pravdy? Nebo je to celý sociologický testík?
Věřím, že má problémy po porodu, ale zároveň věřím, že měla důvod odejít. A asi dost pádnej…
A teď mě rozcupujte. Nepřihlášená Majdina
- Citovat
- Upravit
Majdino, věřit mi tedy nemusíš a tak mi tedy nedávej rady. Všem ostatním děkuji za podporu. Teď jsem mluvil 51 minut s inkou psychopomoci. Taky mi radí, že mám být na soc. klidný, ale taky mi radila, že si mám vzít právníka, na městské policii si vyžádat protokol. V azylu nemůže být prý dlouho a musí proti mě vznést nějaké obvinění. To sem zvědavý jaký. Teď to spíš cítím tak, že se ke mě vrátila na 2,5 měsíce jen proto, aby si mezitím vyřídila nějaké věci. Přijde mi to hrozně divný, že jí hned vezmou někde v azyl domě a můj názor nechtěli vědět. Nevím co si mám myslet. Ty příznaky poporodní deprese fakt má, ale jen jestli se se svoji mámou na mě nedomluvili. Kdoví, co mě čeká. Mám černé myšlenky. Ještě bude tvrdit, že ji psychicky týrám, jen aby mě dostala z bytu. Fyzické týrání by musela prokázat, ale za 7,5 roku ani jedna modřinka. No nic, teď musím zase na 4 hoďky do rachoty a zítra sem písnu jak sem dopad na soc. a policii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, nejsem sice mamina, ale otec a mám strach o manželku se kterou jsem 7,5 roku a o našeho 6 měsíčního syna. Do porodu a cca 2,5 měsíce po porodu vše psychicky O.K. Ale potom se manželka totálně změnila. Má všechny příznaky popisované pro poporodní depresi, teprve dnes,když pročítám internet to vidím. Manželka měla komplikovaný porod a nešlo ven lůžko. Nakonec byla operace. Manželka ráno po porodu syna vůbec nechtěla vidět a odmítala ho a brečela. Pak si myslím v pořádku, ale poslední 3 měsíce je to katastrofa a už 2× se ode mne odstěhovala. Poprvé na začátku srpna, kdy po ránu doma začala hrozně řádit, jako kdyby do ni vstoupil Satan a za doprovodu Policie, tu zavolala tchýně která u nás nikdy nebyla a žena se odstěhovala k matce. Tam vydržela 14 dní a stěhovala se zpátky. Dnes jela na sociálku něco vyřídit a vrátila se pro změnu s Městskou policií a s pani ze sociálky a odstěhovala se neznámo kam. Se mnou nekomunikovala. Nevím proč, nemá k tomu důvod. Ráno bylo vše v naprostém pořádku. Nikdy jsem ji ani synovi neublížil. Momentálně je ode dneška v azylovém domě (asi), ale odmítli mě říct kde. Je mi z toho hrozně a sám jsem to chtěl dneska skončit. Je to rouhání, ale nevěděl jsem co mám dělat. Nyní se tady dočítám, že má asi poporodní syndrom. Prosím pomozte. Co mám dělat. Vlastně ani nevím, kde se synem je. Prosím, prosím, prosím