Suchá pokožka po koupání

70
17.11.07 20:12

Suchá pokožka po koupání

Ahojky mám čtyřměsíčního syna a koupu ho každý den a myji ho mýdlem Nivea, po koupeli namažu olejíčkem téže značky (s niveou jsme velmi spokojená). Ted se ale mrňouskovi začala loupat pokožka, má ji suchou a má i na tvářičkách červené flíčky (není to z počasí). Nevíte co s tím? Doktorka mi řekla at mažu infadolanem. Nemyslím si že by se mu objevila reakce na kosmetiku po čtyřech měsících. Poradí někdo? Nebo má někdopodobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5546
17.11.07 20:23

Ahojky Jirro,
klidně je možné, že mu Nivea nesedne…my jí teda taky používáme a nedám na ní dopustit. Nicméně na začátku od narození, až tak do 5 měsíců jsem používala jenom olivový olej (koupený v lékárně) a do vodičky jsme dávali Balmandol - kup si ho v lékárně, není teda nejlevnější, ale fakt pomáhá. Mirda měl po narození šupinky a za chvíli byly fuč…

http://www.gefion.de/…/4976933.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
17.11.07 20:37

Děkuju za radu asi to vyzkouším.Mě je totiž divný že od narození neměl jedinou reakci na niveu a najednou z ničeho nic má šupinky. Zkusím tedy to co si mi poradila a můu se pak zase po čase vrátit k Nivee??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
17.11.07 20:40

Jirro, já bych se vrátila, za zkoušku nic nedáš. Ten olivový olej z lékárny stojí málo asi kolem tak 30 Kč, on se dá použít i klasickej panenskej olej, co se s ním vaří. A možná bych miminko nekoupala každý den, dokud se mu ty šupinky neztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
17.11.07 20:41

Olejíček se hodně vsakuje do hadříků a už né tolik do kůžičky. Lepší jsou mlíčka, nebo i obyčejná modrá indulona :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
17.11.07 20:48

A nejsi nějaká chytrá Ogul :lol: :lol: :lol: - hahaha , nám to pomohlo.

Pro Jirru (jsme s Ogul kamarádky), tohle bylo míněno z legrace…doufám, žes to taky Ogul pochopila…

Ten Balmandol nechá na tělíčku po koupání lehký film, jak byl Mirda trošku přenášenej, tak byl šupinatej jak kapr…ale dyk to přeci víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2729
17.11.07 20:50

Ahojky Jirro,

Já bych asi taky tak často malého nekoupala, říká se, že se to nemá a teď v zimě, když se ty děti tak nepotí, tak ani není třeba koupat každý den. Můj syn měl taky problémy s pokožkou, ale on jí měl zase takovou zarudlou, tak mi dětská sestra poradila koupat v černém čaji, že to pokožku sklidňuje, no a pak jsem mazala mlékem jmenuje se Excipial U Lipolotio, stojí kolem 100 kč, dostaneš ho bez receptu, ale s receptem je levnější a je fakt výborný, výborný. Ale myslím si, že by ses mohla poradit i s doktorkou, ona ti řekne, co mu máš dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
17.11.07 21:08

Ahojky,
mám už sice kluka odrostlejšího (3,5 roku) a vždycky pomohla jedině modrá indulona.Mívá v zimě exzém,vyzkoušeli jsme ledacos,ale toto jedinné zabralo (doporučeno i od naší lékařky).Indulona pomohla, i když se mi hošík loupal při spále jako malý hádě.Vypadal hrozně, kůže se sloupala úplně po celém těle, nová ještě nebyla „úplně hotová“ a tohle zabralo opět nejlíp a rychle se to zhojilo.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
17.11.07 21:11

Určitě vyzkouším ten olovový olej. Již jsem slyšela že by se děti neměli koupat každý den, ale obden. Ale mě to přijde „krutý“ Marečkovi se to tak strašně líbí ,že bych mu to neupřela. Ale také mě napadlo že bych jeden den myla mýdlem a druhý den čistou vodičkou a takhle bych to střídala. Mazat budu zatím olivovým olejem. Koupel v černém čaji i tak trošku připadá jako „S tebou mě baví svět“ … ten čaj byl sladký :lol: ale zas na druhou stranu to třeba pomáhá. Doktorka o tom ví a jak jsem psala, poradila mazat infadolanem. Díky za vaše rady. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
17.11.07 21:13

Určitě vyzkouším ten olovový olej. Již jsem slyšela že by se děti neměli koupat každý den, ale obden. Ale mě to přijde „krutý“ Marečkovi se to tak strašně líbí ,že bych mu to neupřela. Ale také mě napadlo že bych jeden den myla mýdlem a druhý den čistou vodičkou a takhle bych to střídala. Mazat budu zatím olivovým olejem. Koupel v černém čaji i tak trošku připadá jako „S tebou mě baví svět“ … ten čaj byl sladký :lol: ale zas na druhou stranu to třeba pomáhá. Doktorka o tom ví a jak jsem psala, poradila mazat infadolanem. Díky za vaše rady. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
17.11.07 21:15

Ahojky - já bych vy:,–(ila veskerou myci kosmetiku - malou za:,–(ne nemeju mydlem - pouze „pipku a zadecek“ - a na to pouzivam tekute mydlo Sebamed nebo myci olej z DM drogerky.

Na telo bych po koupani ted vzala Excipial telove mleko a na ty nejhorsi suche flicky Excipial mandlovou mast - a az se malemu kuzicka uklidni - tak bych zvolila nejake hydratacni mleko pro citlivou kuzi - v lekarne ti poradi, my mame dobre zkusenosti prave s kosmetikou pro alergiky - Sebamed.

A jak uz tu nekdo psal - nekoupala bych denne - uplne staci jednou za tri dny - pokozka totiz regeneruje tri dny - behem kterych si tvori ochranny filtr. Kazdodennim mytim jej vlastne ztrhavame.

Na oleje a hodne mastne veci pozor - dusi kuzi. Lepsi jsou hydratacni pripravky.

Ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
17.11.07 23:09

Já bych taky koupala jen obden, ale když malá si tu koupel tak užívá. Navíc pořád ublinkává a má to za krkem, někdy i v uších. Já dávám do koupele obyčejný Johnsons zvláčňující, trochu dětského oleje a vůbec ničím nemažu.
Aplikovala jsem to tak i u Honzíka a nikdy se žádný problém nevyskytl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
17.11.07 23:54

my jsme měli suchý jeden flíček na nožičce od narození až do cca 9 měsíců, kdy jsem sním začala chodit na plavání, tam hrozně vřískal a flíček se po měsíci zvětšil, zrudnul a nakonec z toho byl atopický exém.Zkoušeli jsme předtím ledacos i Selbamed. Nakonec pomohl kožař a taky napsal Excipial U Lipolotio, ale mýdlo používáme minimálně a koupeme už dlouho jen obden. Mimochodem náš kožař (a je to fakt dobrý doktor!) si mi mezi řečí postěžoval, že většina kožních onemocnění je zapříčiněna přílišnou „hygienou“, kdy kůže nemá vůbec šanci se z těch všech patladel vzpamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
17.11.07 23:56

Nečetla jsem to celé, ale u olejů se málo ví, že mohou vysušovat. Takže když se to po mazání olejem stane, doporučila bych nějaké mléko. Další co můe vysušovat je mýdlo. Nám takhle pomohla měsíčková koupel od Weledy - dá se koupit třeba v DM na zkoušku malé balení něco kolem 30,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
18.11.07 00:18

Vzpoměla jsem si že jsem se nedávno bavila s dětskou lékařkou a ona říkala že jak chodí po návštěvách , tak sleduje hygienické podmínky ve kterých děti žijí a že někde je to katastrofa, děti se koupou jednou týdně a to všichni v jedné vodě, chodí špinavé, bydlí se zvířaty apod. A právě tyto děti prý chodí pouze na očkování a při úrazech. Jsou minimálně nemocné. Takže s tou přílišnou hygienou je to určitě pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí