Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na radu zkušenější uživatelky zakládám nové téma které vycházi z:
Co s tím? Co bude dál…? ![]()
http://emimino.cz/modules.php?…
K textu který je do tohoto momentu na uvedeném odkazu mohu ještě doplnit poslední postřeh a dotaz.
Je možné že vše co jsem psal může být výsledkem „ponorkové nemoci“ kdy jsme byli doma na nemocenské současně oba téměř 3 měsíce?
S tou pochvalou samozřejmě souhlasím. Je třeba si všímat a pochválit jen bych nerad ať se to sveze do roviny kdy už Já automaticky kdekoliv říkám při příchodu a telefonátu „Dobrý den“ a při odchodu a ukončení telefonátu „Děkuji za informace, přeji hezký den a nashledanou“. Mám totiž za to že často se to pak stává rutinou která už moc nepotěší.
Jestli jsme se ještě stále nepochopili rád budu za bližší vysvětlení.
Ahoj,
nedávno jsem četla u sousedů podobnou diskusi, možná by jsi mohl v odpovědích najít nějaké rady, které by ti pomohly. Tady je odkaz : http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Ahoj Mr.Ferdo - doufám, že ti nebude vadit, že ti tykám!?!?
Pokud je pravda co píšeš tak zě obdivuju!!!
Já si na manžela v podstatě stěžovat nemůžu - finančně nás zabezpečí, doma se snaží pomáhat (já např. doma vůbec neumývám nádobí!!!!), s malým máme všecno na co si vzpomeneme atd. atd.
Je pravda, že i u nás to občas zaskřípe, ale kde ne?
Jediné v čem máme my problém je to, že se nevěnuje malému tak jak bych si já představovala - nejsou na sebe zvyklí a tak jejich komunikace a vztah trošku pokulhává, ale myslím, že se to dá napravit - takže to nijak nelámu přes koleno!
S tím PC manželku na jednu stranu chápu - taky jsem byla taková, ale pak jsem přišla na to jak je pohodlné využívat net na nákupy, na psaní s kamarády, ICQ, různé internetové obchody a můj pohled na věc se úplně změnil!!!! U nás je to přesně jak píšeš, já se dívám na VKVéčka, martin to nezajímá tak je na PC a když se martin dívá na válečný film, který nezajímá mě tak jsem na PC já - prostě o nic nejde!!!!
Není to tak dávno co měl Martin pracovní úraz a musel jít na operaci s kolenem - byl PN půl roku - je pravda, že jsme si strašně lezli na nervy, ale ustáli jsme to, prostě jsme se snažili a museli jsme to nějak dát dohromady! Ze začátku nebyl schopný dojít ani sám na WC tak jsem se o něj starala a nijak jsem neřešila, že on celý den leží a já kmitám (to ani nejde).
Trošku jsem se vykecala
![]()
Já si myslím, že váš vztah je prostě nějak narušený a sám musíš zjistit jak a kde! Je to jak píší holky, prostě popřemýšlej nad tím co je špatně a co by se mělo zlepšit a zkuste se s manželkou o tom pobavit - vím, že to není jednoduché!!!
Určitě to není tvojí neschopenkou - to asi problém jen umocnilo, ale chyba je úplně někde jinde!
Přeji ti, aby jsi na tu chybu co nejdříve přišel a váš vztah se zlepšil a dalo se vše do pořádku!
Moc dekuji za cenne informace. A jak jsem psal i privatne v odpovedi na SZ tak i zde uvedu:
S tou komunikaci mas pravdu. Asi jsou veci ktere budu i po tak „dlouhem“ manzelstvi jeste muset manzelku naucit, ale i sebe. Treba uz jen takovou malickost jako je rozdil mezi vetou „Ty dnes nejdes spat?“ a vetou „Nechces si uz jit lehnout?“ Jak sem psal, to prvni ma stoprocentne antikoncepcni ucinek a jak na to mel clovek cely den chut tak razem je pryc. Samozrejme i Ja se budu muset jeste mnoho naucit a znova precist to co jsem si dal i na svuj web.
http://ferda.napady.net/…ma-vedy.html
http://ferda.napady.net/…evedi-2.html
Tema clanku na odkazu se tykaji tematu tak doufam ze to nebude brano jako reklama.
Je to uz delsi doba co jsem si to procital a asi uz mi obsah v mnoha castech vyprchal z povedomi.
EDIT 25.8. : Tak vsem dekuji za mnoho cennych rad. Velka cast problemu se vyresila nastupem manzelky do prace. Asi uz to opravdu byla ponorkova nemoc.
Ahojky, v poslední době jsem začala mít zdravotní problémy, jak se nakonec ukázalo, byly to problémy psychické. Problémy ve vztahu, nahromadění stresu a vyčerpání udělalo své. Manžel tehdy konečně pochopil že mám opravdu veliký problém a začali jsme o všem mluvit, rozebírali jsme dlouho a všechno možné. Ohromně se mi ulevilo. Tehdy jsem pochopila jak je komunikace strašně důležitá. Otevřela jsem se a řekla mu vše co mě trápí, vše jsme řešili velice podrobně. Pak i já chtěla znát jeho problémy. Náš vztah dostal úplně nový rozměr. Pochopila jsem že když něco potřebuju, můžu a přímo musím si mu o to říct.
Zkus to i ty, třeba ti to pomůže. Chce to jen aby jste měli chvíli pro sebe, kdy nikam nepospícháte. Vypněte televizi, počítač atd. Popros svou ženu jestli by si mohla ne tebe udělat chvíli čas, že by jsi si s ní rád povídal. Pokud bude souhlasit, obejmi jí, posaď si ji na klín, nebo nějak se k sobě přitulte.A pak se skus své ženy zeptat co by si skutečně přála? Co si o sobě myslí, jaká je?( všechny možnosti - př. citlivá) A co potřebuje? ( aby jsi ji víc chápal, víc dával najevo lásku, víc komunikoval, ..)jestli je štastná? Aby ti povídala o svém dětství? Nekritizuj jí, jen poslouchej, pochop ji, přidej i ty své skušenosti, a vše detailně ji to vysvětli, aby i ona tebe pochopila, postupně naleznete téma, kde je opravdu problém, věřím že vám to hodně pomůže. Druhý den pokračujte a pak zas, třeba jen chvíli, dokud se vše nevyřeší. Přeji hodně štěstí
Ahoj holky, chtěla jsem založit novou diskuzi, ale chtěla jsem jí anonymně a to nemůžu, protože ještě nenám 100 příspěvků, tak musím takhle..
chci se vás zeptat, vás štastných maminek, partnereK.. co děláte pro chlapa, pro vztah, co vše tolerujete atd, aby vám vztah, či manželství fungovalo
je to asi měsíc co sem od manžela odešla, lituju toho a chci ještě zabojovat, ale zároven se musím změnit.. v hodně věcech, aby se to nevrátilo do starých kolejí… tak mě napadlo jak to máte doma vy?
( důvody rozhodu by byli na dlouho, ale řekněme, že on má půl viny a já ty druhou polovinu..
Já konkrétně nedělám nic, musí mě brát a milovat takovou jaká jsem, jinak jestli se mu něco nelíbí, může jít o dům dál, měnit se nebudu.