Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máme téměř ročního synka, který asi tak od 3 měsíců strašně a téměř neustále slintá. První zoubky se objevily v 8 měsících, takže těmi to určitě nebude. Syn je jinak šikovný, nemá žádný neurologický ani jiný zdravotní problém. Příkrmy baští v pohodě, je stále kojený (ráno, 2×přes den, před spaním a 1× v noci). Jiné tekutiny nechce a určitě se nepřepíjí. Nehledám problémy, kde (snad
) nejsou, ale pořád čekám kdy budeme moci ty nacucané bryndáčky odložit a přestat vytírat ty nekonečné loužičky na podlaze. Synka stačí vzít do náručí a můžu se jít převlíct
. Trošku pomáhá dudlík, který ale jinak nepotřebuje, takže „ucpáváme“ pouze do kočárku, aby nebyl v chladném počasí hned mokrý. Máte někdo podobnou zkušenost, že vám děti taky hodně slintaly, a kdy to nakonec přestalo. Dík za vaše reakce.
No, já asi nepotěším, ale syn slintal hrozným způsobem ještě v roce a půl. Pak se to nějak vytratilo, ani nevím kdy. Teď jsou mu dva a už neslintá vůbec.
Tak u nás slintání začalo asi jako u vás, ve třech měsících, teď je malé 14 měsíců a je to u nás taky jako u vás - bryndáčky a louže na podlaze. První zub jí vylezl až v 9 měsících a zatím má jen tři. Já už jsem se tak nějak smířila s tím, že slintat snad nikdy nepřestane ![]()
Nevím, jestli Tě uklidním, ale my slintáme pořád pryč a to je nám skoro 19 m. Slintá i když zuby nerostou, prostě pořád, při rýmě ještě víc
Co si neposlintá, to polije vodou ![]()
Ahojky, asi taky nepotesim, ale podle zkusenosti me tety slintal pry bratranec naprosto neskutecne az do 4 let. Asi je to hodne individualni, ale ber to tak, ze kazde dite ma sve, nekdo slinta, nekdo se bije dop hlavicky, nekdo pada jak hruska pri chuzi, nekdo zase cuca palec (jako treba my). Ber to z te lepsi stranky, je to jenom voda. ![]()
Marketa
Tak a dost
. Už mi raději nepište.
S každým dalším příspěvkem se posunuje hranice dál a dál. Jsme se s manželem smáli, že malý půjde do školy s bryndákem a teď, když vás čtu, si říkám, že nás možná ten humor přejde, až se to stane skutečností.
Každopádně díky za vaše reakce, budeme čekat, sušit a utírat loužičky…
ahoj, tak ten nas zacal slintat ve 3 mesicich..pry zuby chacha..prvni zub vylezl asi v 8 mesicich a slintani vesele pokracovalo. Myslim si, ze pred 18 mes. to skoncilo a ted uz neslinta vubec, jenom, kdyz dela sasky ![]()
jumo a já myslím že můžeš být ráda že jen slintá, to moje zlatíčko dnes mělo asi špatný den, poblil se už 4× (běžný standart tak jednou, 2×), takže zlatý slintání… (slintá taky, ale nijak hrozně)
Mi moje Kristynka slinta uplne otresne od 3 týdnu. A ta necelé dva mesice bude mít 2 roky a slinta mi porad. Jo a prvni zub ji narostl v roce a jednom týdnu. Tricka menim co dve hodiny.
Nekecám. Asi az narostou vsechny zuby, tak to bude lepsi. ![]()