vak,klokanka nebo nic

146
24.5.05 13:35

vak,klokanka nebo nic

hezký den.včera jsem byla sama doma,a chtěla jsem si jen tak odskočit do obchodu.nechtelo se mi zase vyndavat kočár tak radši obchod počkal do dneška.Ale uvažovala jsem že by nebylo špatné si pořídit pro Barču 4a půl měs.nějakou tu výše napsanou věcičku.koukla jsem na nett a klokanka je docela drahá záležitost ta kvalitní vyztužená.Nemám s tím zkušenost ani z okolí,budu ráda,holky když mi napíšete svoje rady z praxe.Jestli to není zbytečná investice jestli to využiju atd.ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
375
24.5.05 13:48

Ahoj,
mam zkusenost s babyvakem od pechu, klokankou, neorig satkem a satkem vatanai.

Klokanka - vubec se mi neosvedcila - maly mimi v ni nedrzi a s vetsim uz se zase nadres.

Baby vak od pechu - supr vecicka, pouzivali jsme ale jen tak do 4 mesicu, pak mi vadila zatez jen na jedno rameno, kouila jsem tedy

satek, sity od nejake maminky. Byl super, dite si tesne uvazes, nikde nic neplanda, mas moznost spousty uvazu a i kapsu s krizem jsem mela behem 30 vterin uvazanou. Ale - u kamaradky jsem zkusila

vatanai a zjistila, ze je to jeste 100× lepsi, pro tvoje pohodli, prcka i pevnosti uvazu, tedy noseni. Nosila jsem Mateje (ne meisto kocaru, ale prave na takovyto vybehnuti ven, plavani, ktery mame za rohem a pak na horach - to nosil tatka, usli jsme 25 km) do jeho skoro roku a pul, ted uz ne ale ne proto, ze by to neslo, ale proto, ze jsem tehotna a co vyrostlo poradny bricho, tak uz to neslo :-))

Snad jsem pomoha(myslim, ze investice se vyplati, je poptavka po „osoupanych“ tak myslim, ze ho pak v poho prodas)

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
24.5.05 13:50

Ahoj, radím šátek a nešetřit. Můžeš v něm nosit děcko určitě do dvou let a záda tě bolet nebudou. Klokanka po roce už je k neunešení. Z babyvaku bolí záda, protože zatěžuješ pouze jedno rameno. Klokanka a šátek rozloží váhu děcka na obě ramena. Šátek ještě lépe, protože máš mimčo na těle a je ještě lehčí na nošení. Chtělo by to domluvit se s někým a vyzkoušet si to. Máte tam mateřské centrum? Mám zkušenosti se všemi nosidly :-) a podle mě nad šátek není.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
24.5.05 14:14

Ahoj Ryko,

my máme klokanku (Babybjörn) i šátek (Vatanai). Klokanka je rychlovka - hned můžeš vyrazit, ale jak už tu psaly holky, tak je v tom mimi těžké. Náš mrňous má devět kilo a je to tíha. Myslím, že je to těmi popruhy - ta váha prostě není moc rozložená. Takže v klokance nosí jen manžel (nechce nosit v šátku). Navíc je chlapečkovi skoro malá - má v deseti měsících 77 cm a ačkoliv by klokanka měla být asi do 90 cm, tak je v tom dost napresovanej a nahoře se to nedá zapnout nad ručičkami, protože to by se jinak nehnul.

Já nosím v šátku a oproti klokance je to o hodně pohodlnější (musí se to správně uvázat, jinak to taky může být pěkně těžké). Navíc šátek se může uvázat různě (na břicho, na bok, na záda), což v klokance nejde. Takže ho někdy nosím i doma, když potřebuju nutně něco dělat a mimi si nechce chvíli samo hrát. A to ho nosím na zádech nebo na boku, protože vpředu jaksi překáží. Tvoje holčička už je dost velká na většinu úvazů.

Tady jsou prima stránky, kde jsou různé úvazy ukázané (i na videu) http://www.mamatoto.org/.

Ulrika a Andrýsek (10 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
24.5.05 17:55

Ahoj Ryko,
taky přidám svou zkušenost. Mám baby vak a šátek (ne Vatanai, ale doma šitý).
V baby vaku jsem naši malou nosila asi až do sedmi nebo osmi měsíců, pak už se mi to přestalo líbit, protože baby vak zatěžuje vždycky jen jedno rameno a když je mimi větší, tak je to docela síla a tak jsem se rozhodla pořídit si šátek. Sice nemám značkový, na který prostě momentálně nemám, ale i tak jsem hrozně moc spokojená. Váha mimi se v něm krásně rozloží a existuje velké množství různých úvazů. Ze začátku jsem si říkala, že se to nikdy nenaučím vázat :-), ale naučila jsem se :-) Do klokanky bych nešla. Nějak se mi vůbec nelíbí. A malá je spokojená jak ve vaku, tak v šátku. Nosím ji denně. Hlavně když potřebuju jít někam, kam bych se s kočárkem nedostala nebo bych musela kočárek nechat třeba venku.
Lenka a Pája (skoro 11 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
24.5.05 21:12

díky holky za vaše poznatky.Stefinko mateřské centrum tady nemáme,je to škoda.tak jsem koukla na ty šátky udivilo mě že je to tak šíleně drahé.Lenko,závidím že ti šátek měl kdo ušít.Ani bazárek v tomhle městě není pořádný.na netu jsem našla takové nejlevnější kolem 800 kač.ale nevím jestli lepší bavlněný nebo hedvábný.koukla jsem i na to video.obdivuji vás všechny co šáteček umíte vázat,je to úplné kouzelnictví.To bych asi nikdy nezvládla,nebo možná jo ale to už bych malou musela zase sundat na jídlo byla by to docela psina.kouknu ještě na nějaké inzeráty.ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.5.05 21:23

Ryko,

občas tady na e-miminu v inzerátech někdo prodává šátek asi za 600. Nejspíš to ta paní šije, nevím. Ale třeba by se Ti to hodilo. Jinak uvázání šátku chce jen cvik. Začít s něčím jednoduchým (třeba kříž) a pak třeba kříž s kapsou - ten je hodně používaný (na tom videu je to myslím jako front wrap cross with chest belt).

Ulrika

• Citovat
  • Upravit
9867
24.5.05 23:57

Ryko, vazat satek se naucil i muj manzel velice rychle - takze ver, ze to neni nic sloziteho nebo nezvladnutelneho - staci si doma uvazat dvakrat medveda - a mas to v malicku.
A jak uz chapes, mame doma taky VAtanai a i kdyz je vazne nehorazne drahy, koupil abych ho zmovu, vazne se nam vyplatil a zaplatil - a jeste se vyplati!!!
Ale pokud chces nosit jen kolem domu, kup si dva a pul metru kanafasu, prestrihni podelne vejpul, oba konce na jedne strane dukladne sesij - vznikne ti obdelnik Pet metru dlouhy a to je presne ono - na koncich satek zastrihni do cilu, lip se pak vaze a cely satek zacisti - a mas to - investice cca dve nebo tri stovky… Ale stejne tvrdim, ze na original nic nema…
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
25.5.05 07:43

Ahoj Ryko,
já jsem si ten šátek původně chtěla nechat ušít mamkou, ale nakonec jsem si ho objednala na této adrese: www.satky.websnadno.cz. Zkus se tam mrknout. Stál mě Kč 510,– + poštovné (platila jsem převodem, takže 40,–) Paní je moc milá a ráda ti se vším poradí.
A neboj, úvazy se opravdu dají naučit :-) chce to jen trochu cviku :-)
Lenka a Pája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
25.5.05 10:08

mO'O'O'O'O'c díky už jsem si šáteček objednala.ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.5.05 10:22

Není zač, doufám, že budeš spokojená jako já :-) Koupila jsem si ten vínovej :-)

• Citovat
  • Upravit
157
25.5.05 10:27

Jé, já přece nejsu anonym :-))
Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
25.5.05 12:50

Lenko, díky za ten odkaz, ještě musím zpracovat manžu a ten pískovej bude můj :lol:
O šátku jsem přemýšlela strašně dlouho, teď už jsem ale téměř rozhodnutá. Ty ceny jsou prostě super.

Katka, Matyáš 28m. a Filip 2m

• Citovat
  • Upravit
157
25.5.05 12:55

Holky, su ráda, že jsem vám pomohla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
25.5.05 17:11

Holky, jsem take rozhodnuta koupit si satek a vubec nechci pouzivat kocarek. Jaka je vase zkusenost - da se satkem nahradit kocarek na 100%???
Dekuju za rady.
 Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí