Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
máte některá zkušenosti se šátkem MEDLEY? Je o hodně levnější než ostatní značky a na stránkách to vypadá, že kvalita je stejná. http://www.satky.websnadno.cz
Je mi to ale trochu divný, proč je tak výhodný.
Díky za odpovědi
Ahoj, ja jsem si satek objednala a zatim jsem ho ale nepouzila, protoze mimi se mi narodi jeste za dlouho. Ale na omak je moc prijemny, barva je taky pekna, tak verim, ze bude slouzit dobre. Levny je treba proto, ze je vyrobeny z tuzemskych surovin a neni dovazeny?
Bara
Já bych řekla, že je levný proto, že není šitý ze speciální tkaniny určené pro šití nosících šátků, ale z metráže na šití oděvů. Na nošení sice asi normálně poslouží, ale nebude to tak pohodlné ani pro mámu ani pro mimi. Asi zřejmě to nebude tak příčně pružit, tím se tělu hůře přizpůsobí, asi ne tak dokonale ovine děcko a matku bude více řezat než šátek šitý z originál nosící tkaniny. Určitě nebude tak příjemný a prodyšný, nebudou na něm tak dobře držet uzly, možná se budou rozjíždět, a bude to větší a těžší balík látky, když se šátek složí. Nejsou na něm pruhy, tím se bude hůře vázat, protože pruhy velmi usnadňují „vázací“ orientaci.
Nemůžu říct jaký je ten šátek co tu uvádíš.
Ale mám jeden „speciální“ a jeden šitý a musím říct, že je to nebe a dudy. Jak psala Goody, nepohodlný pro mě, to by mi nevadilo, ale ve srovnání s vatanaiem měla malá otlaky, šátek nepružil a neměl tak dobré vlastnosti. Těžší nebyl, úvazy se dělaly dobře i uzly držely. Mám ho z lehkého plátna. Příště si ale raději pořídím ještě jeden kratší „drahý“.
Když si koupíš originál, v pohodě ho potom ještě prodáš.
Vatanai např. je podle stránek celý dělaný u nás. nemám zkušenosti s guatemalskými nebo indickými šátky tak tyhle neporovnám.
Stefinka
Já mám zase zkušenost s guatemalským (Mamanti) a nemůžu si ho vynachválit.
Myslím, že to je investice, která se vyplatí. Může se stát - jako se to stalo nám - že miminko prostě pobyt v jedoucím kočáru začne bojkotovat a šátek bude „jediná záchrana“ - nosím denně a tak jsem ráda, že jsem na šátku nešetřila a koupila si ten maximálně pohodlný.
Navíc nošení je nejen praktické, ale i silně návykové. Poslední dobou se s manželem hádáme, kdo Agátu ponese, protože je prostě hrozně příjemné mít miminko pořád tak blízko u sebe.
)
A Stefinka má pravdu - až šátek nebudeš potřebovat, není problém ho prodat.
Lola
Ahoj.
Já jsem nejprve šátek nechtěla kvůli zádům, ale když bylo malému 6m, tak jsem se rozhodla ho pořídit na výjmečné nošení třeba na úřady. Pro tento účel jsem koupila šátek na www.satkynamimi.cz. Jak se ukázalo byl to dobrý kup ikdyž třeba s Vatanai zkušenosti nemám. Šátek je na omak příjemný, uzly se nepovolují, tlačil mě jen jednou na rameni a to jen proto, že jsem zrovna měla podprsenku s blbýma ramínkama a navíc jsem zkoušela nový úvaz, který jsem ještě pořádně neuměla. Teď ho nosím tak 2× týdně, ale v době kdy syn odmítal jezdit v kočárku jsem v šátku nosila každý den a bylo to velmi pohodlné a dokonce ani moje záda si vůbec nevšimla, že by měla začít stávkovat. V šátku strávil syn celý týdení pobyt na horách při vycházkách. Bohužel je syn velmi čilý a teď, když objevil chození, ho pobyt v šátku omezuje. Já jsem na své požadavky spokojená.
CIBULKA + šimonek 10,5m
Diky za tipy, asi tedy preci jen koupim nejaky drazsi. Bud Vatanai nebo Mamanti. Nevite jeste, kde si ty satky clovek muze prohlednout nebo ho nauci nejake uvazy? Na strankach Vatanai mají aktuality hodně (asi rok) stare. Diky Bara
Jestli bydlíš v Praze tak většinou v A-centru v karlíně se něco děje, mají www stránky, z hlavy nevím. Taky na www.rodina.cz byl článek o šátkování. Zkus se domluvit s holkama co šátky mají na okouknutí.
Stefinka
Zrovna vcera jsem slysela, ze je lepsi si koupit drazsi satek od Vatanai, ktery ovsem dycha a vubec je jemnoucky, barveny barvami, ktere miminku neskodi i kdyby satek nakrasno cucalo a je velmi pohodlny. Rekla mi to kamaradka, ktera dve deti odchovala na kanafasovem satku ceske vyroby, a pak vyzkousela Vatanai. Rikala, ze se to neda srovnat… proste mekoucky a jemnoucky a prodysny - to je moje volba!
www.vatanai.cz - kouknete se na to!
Vase
Kyticka