HRAČKY vlastní výroby pro děti od půl roku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
HRAČKY vlastní výroby pro děti od půl roku
Maminky, jak všechny víme, hračky na našem trhu jsou stráááášně drahé a naše drobky stejnak moc dlouho nezajímají, proto bych chtěla tímto tématem nabádat ty z Vás, které jste přišli na nějaký ten nápad, jak si zábavnou hračku doma vyrobit. Hlavně aby dělala co nejvíc randál…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
tak první co mě napadlo - navázat plechovky na provázek - to by dělalo randál zaručeně a možná by se to i líbilo
![]()
Ale taky budu ráda za nápady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj my jsme měli nejvěší úspěch s 0,5l lahví od Topicu.Nasypala jsem do ní dřevěný korálky, táta Bivoj nahřál a utáhl víčko a rambajs 1. kategorie byl na světě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas prave probiha rambajz s nerezovejma miskama na dlazbe
a myslim, ze jim vubec nevadi, ze to nejsou hracky. Vytahly si je ze skrinky v kuchyni, o to je ta radost jeste vetsi ![]()
Jinak jak uz psaly holky do pet lahve, krabicky…cehokoli…cokoli co chrasti, od jemneho pisku, pres hrach a cocku az po treba sroubky a maticky
Hlavne aby se to nedalo prckem otevrit.
Pro jemne chrasteni siju z latky a vatelinu jednoduche tvary a dovnitr davam rolnicku nebo malou krabicku s koralky, ryzi…apod. Fantazii se meze nekladou ![]()
Dalsi diskuze by mela byt o funkcnosti spuntu do usi a kvalitni cokolade na nervy, ale co by clovek pro deti neudelal, ze ![]()
Jen tak na okraj…vite, ze rodice deti hrajicich na housle se dozivaji nizsiho veku dokonce o nekolik let nez rodice nehudebnich deti ![]()
Monca a moncicaci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krabička od vlkých ubrousků Pampers a do ní hadříky - lze donekonečna vytahovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám se někde ztratila malinká ponožka (samozřejmě jen jedna) ,tak jsem druhou naplnila sójovými boby,zašila,vyšila očička ,ouška ,nosík a vzniklo z toho něco jako kočka ,malá si stím strašně ráda hrála (možná tam ta sója i naklíčila ,když ji i žužlala -nevím nezkoumala jsem to).
Anna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je fakt výborná diskuse. Díky za nápady.
Já jsem svoji kreativitu zatím vrhla jen na předělávání hnusnejch chrastítek, ktetá jsme dostali darem od příbuzných - potahuju barevnejma látkama (nejelpší je úplet ze starých triček) a našívám různé výstupky a poutka a tkaničky a vytvářím tak chastící „multižužlátka.“ Zatím to má úspěch.
Lola
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dobré je dát rolničku do vnitřku od kindervajíčka a to znacpat do nějakého tvaru z látky i s výplní. Něco, co by se třeba dalo držet v ruce a dítko s tim mohlo lomcovat. DObré je taky udělat něco se suchým zipem, ten má u mojeho synka úspěch, dělá totiž pěknej praskací zvuk. A nebo taky jde do nějakýho tvaru z látky místo molitanu nacpat zmuchlaný ifelit, nebo nějakej tvrdší celofán, co dělá rambajs. Třeba od obalů z vlhč. ubrousků na zadek. Když je to v látce, nedá se o to poranit, nebo z toho slízat barvu, zato to dělá zvuky. něco podobnýho jsem viděla v krámě prodávat za těžkej pěníz.
- Citovat
- Upravit
Tak mě napadlo, že by šel udělat maňásek z kuchyňské chňapky - něco na ni našít. Oči z nitěných knoflíků na cíchy, uši a pusa z kousku látky......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem téma hraček na diskuzi nosila v hlavě pár dní a koukám, že než jsem se dostala k založení, byla Wiera rychlejší
Vyrábíte si hračky i ze dřeva? Nevíte někdo, čím dřevo nejlépe namořit nebo nalakovat na barevno? Ale tak aby se to neoloupalo, vím, že nezávadný je Balakryl, ale představovala jsem si spíš něco jako mořidlo a přes to bezbarvý lak, jako se používá na hračky, co se dají koupit normálně v krámě (třeba ta dřevěná chrastítka).
Já zatím šiju panenky - mají úspěch a berušky i u dospěláků
Kdybyste někdo chtěl vědět kam na ně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pimpa píše:
Tak mě napadlo, že by šel udělat maňásek z kuchyňské chňapky - něco na ni našít. Oči z nitěných knoflíků na cíchy, uši a pusa z kousku látky......
Pimpo, já bych to radši vyšila… Přeci jenom některé děti (třeba to naše
) jsou dost nenechavé a co není dost pevné ukosnou nebo utrhnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dianko dle libosti
. Ale pro velmi velmi nenechavé děti se dají koupit velmi velmi kvalitní režné nitě
. Vím to, protože je prodáváme.
Jo a ty barvy. Když se zeptáš v obchodě na ekologické barvy, nebo na barvy vhodné na dětské hračky, tak ti poradí. Jen tak z hlavy - vodou ředitelné barvy Dufa (přehlasované u) - je to lazura, takže struktura dřeva zůstane vidět. Tvrdý lak přes to nevím, ale určitě něco bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky za napady…-)
Dianko, zaujalo me, ze sijes panenky. Chtela jsem nasemu spuntovi nekde sehnat hezkeho latkoveho panacka, kdyz je kluk, tak to neznamena, ze by nemohl mit panenku, ze?
Nemas nejaky tip, navod, fotku? (I kdyz nevim nevim,jak to zvladnu, jarni fusak „siju“ jeste ted, chi)
Diky
Snehu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit